Wie zijn we en waarom doen we wat we doen?

Stichting EerlijkWinkelen is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. De aandacht voor duurzaamheid en het assortiment duurzame producten groeit.

Toch zet van de grote groep mensen die zeggen duurzamer te willen shoppen maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over duurzame producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen.

Missie

Onze missie is om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat het steeds beter verkrijgbaar is.

Allemaal vrijwilligers

EerlijkWinkelen wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zowel op bestuursniveau als in de steden.

Het bestuur bestaat uit:

  • Karen Kammeraat – voorzitter
  • Mark van Kollenburg – secretaris
  • Sandra Buster – penningmeester
  • Elisa Huijsman – algemeen bestuurslid

Daarnaast zijn op overkoepelend niveau de volgende vrijwilligers actief:

  • Lieneke Uittenboogaard – vormgeving en drukwerk (vacature voor een vervanger)
  • Marleen de Groot – coördinatie van inkomende tips
  • Marlies Staalman – nieuwsbrief

En natuurlijk zo’n 50 vrijwilligers in de verschillende steden die ervoor zorgen dat het winkelbestand up-to-date blijft! Op ons verlanglijstje staat het compleet maken van de lijst van grootste steden in Nederland, dus als jij affiniteit hebt met EerlijkWinkelen en je woont in Maastricht, Almere, Enschede of Dordrecht, laat het weten! (en natuurlijk, als je in een kleinere plaats woont en je wil graag meedoen met EerlijkWinkelen ben je ook van harte welkom.

Op naar meer bekendheid!

In de komende jaren gaan we ons vooral richten op meer bekendheid van EerlijkWinkelen. Dit zal leiden tot meer gebruik van onze app en site en dat kan weer leiden tot betere mogelijkheden voor fondsenwerving, zodat we ons mooie werk nog jaren kunnen voortzetten. Lees er meer over in ons Beleidsplan 2017-2019.

EerlijkWinkelen blijft groeien

In onze jaarverslagen kun je lezen wat we tot nu toe bereikt hebben. Ook vind je hierin de financiële verantwoording. Download het jaarverslag 2015.

Kom langs!

Stichting EerlijkWinkelen heeft haar kantoor in de New World Campus, Spaarneplein 2, 2515 VK, in Den Haag. Kom eens langs!

KvK nummer: 50486802

RSIN nummer: 822763874

Bankrekening: NL23TRIO0198348134

Stichting EerlijkWinkelen is niet BTW-plichtig

 

 

 

 

 

 

 

 

FAIR TRADE

Eerlijke handel of fairtrade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot productiekosten. productiekosten. 

BIOLOGISCH

Producten van biologische (ecologische) oorsprong zijn geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Naast voedsel kan het ook gaan om katoen of verzorgingsproducten. 

TWEEDEHANDS

Het opnieuw gebruiken van reeds bestaande producten levert geen extra belasting op voor mens en milieu. Daarnaast voorkom je dat producten die nog prima bruikbaar zijn op de afvalberg terecht komen.

OVERIG

Gelegenheden waar op een andere manier wordt bijgedragen aan een betere wereld. 

CONTACT

Voortaan heb je de plattegronden met leuke eerlijke winkels altijd bij de hand! In ruim 50 gemeenten met meer dan 1500 winkels

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!