JE WINKELT BIJ: ODIN

Odin

Plantage Muidergracht 12 | 1018 T | Amsterdam

0206842940 | karenkammeraat@gmail.com

www.estafettewinkel.nl

A supermarket that aims to contribute to a better world together with its customers, through selling organic and biodynamic products.

Bij Odin de biologische eetwinkel vind je een uitgebreid assortiment dagelijkse boodschappen, met de prettige zekerheid dat alle producten afkomstig zijn uit de biologische en biologisch-dynamische landbouw: van koffie en thee tot rijst en pasta, van broodbeleg en vruchtensap tot noten en zuidvruchten en van zuivel tot brood. Maar ook voor verse groenten en fruit van het seizoen, ambachtelijke boerenkazen, natuurlijk vlees en mooie wijnen bent u hier aan het goede adres.


BLOG

Voor Gemeenten4GlobalGoals is EerlijkWinkelen een voorbeeld

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roept vanaf 29 mei alle gemeenten op zich aan te sluiten bij de Gemeenten4GlobalGoals. Met een EerlijkWinkelen route geeft een gemeente bijvoorbeeld aan doelstelling 12 over duurzame productie en consumptie serieus te nemen.

De Global Goals (ook wel de Sustainable Development Goals of SDG’s) vormen de wereldwijde agenda voor duurzame ontwikkeling van alle lidstaten van de Verenigde Naties tot 2030. De 17 doelen moeten een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. In Nederland wordt er niet alleen op nationaal, maar ook op lokaal niveau aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen gewerkt! 

Met de campagne Gemeenten4GlobalGoals ondersteunt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gemeenten bij de implementatie van deze doelen. Een onderdeel hiervan is lokale overheden te inspireren met actieformats die ze in eigen gemeente kunnen inzetten, via de zogenaamde Menukaart. De EerlijkWinkelen route is op de Menukaart een manier om bij te dragen aan doel 12: Verantwoordelijke consumptie en productie.

Kijk op vng.nl/gemeenten4globalgoals voor meer informatie over de campagne en de Global Goals. Samen op weg naar een duurzame wereld!

Vandaag roepen de burgemeesters van de gemeenten Utrecht en Oss alle gemeenten op om de Global Goals te omarmen! Bekijk het filmpje van de oproep.

Wil jij je eigen gemeente prikkelen zich ook in te zetten voor de Global Goals? Tweet dan bijvoorbeeld naar jouw burgemeester of gemeente en tag @G4GlobalGoals #SDGs #GlobalGoalsGemeente #GlobalGoals. 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1400 winkels in meer dan 50 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!