JE WINKELT BIJ: LUNCHCAFE PEPPERMINT

Lunchcafe Peppermint

Peperstraat 5 | 5341CZ | Oss

0412651211 | info@peppermint-oss.nl

i84961.wix.com/pepper

Lunchcafe met veel huisgemaakte producten, biologisch brood, kaas van de landwinkel en nog veel meer lekkers.

BLOG

Terug van weggeweest: Laura Monathen

Ze was initiatiefnemer voor een EerlijkWinkelen route in Eindhoven en zette tevens Sittard-Geleen op de EerlijkWinkelen kaart van Nederland. Sinds december is ze onze coördinator in Amsterdam. Laura Monathen, een trouwe en bevlogen ambassadeur van EerlijkWinkelen, kijkt terug en vooruit.


Laura Monathen: “Ik reis wat af door Nederland en het verrast me en prikkelt me dat de massa consumenten nog zo weinig af weet van het productieproces van kleding en de afvalberg van snelle en goedkope mode. Terwijl er een heleboel leuke en hippe winkels zijn met biologisch, fair trade en duurzame producten. 

Fairshopping met StoereVrouwen
"Mijn zoektocht naar duurzamer consumeren en leven begon in 2009. Samen met verschillende partners en een team van krachtige vrouwen heb ik in 2010 de EerlijkWinkelen route in Eindhoven ontwikkeld. Ik bezocht persoonlijk de ondernemers en ging op zoek naar financiering voor de Z-cards, de gedrukte plattegronden waarop de EerlijkWinkelen deelnemers goed te vinden zijn. De lancering was op de internationale dag van de eerlijke handel in mei. Met EerlijkWinkelen waren we ook betrokken bij Serious Request, dat eind 2010 Eindhoven geld inzamelde voor aidsslachtoffers. Dat is een geweldige herinnering aan een leuk en harmonieus team. 

Het jaar daarop verhuisde ik voor een stage terug naar Limburg. Hier heb ik mijn schouders gezet onder de ontwikkeling van een EerlijkWinkelen route voor de fairtrade gemeente Sittard-Geleen. Dat was de eerste EerlijkWinkelen gemeente in Limburg. Bij de lancering tijdens de Fairtrade week werden de ondernemers extra in het zonnetje gezet. Bewoners van Sittard en Geleen werden verrast met een legertje StoereVrouwen die lekkere hapjes uitdeelden.
Ik ben blij dat de gemeente, de Fairtrade werkgroep Sittard-Geleen en mensen zoals Nicole Geilen EerlijkWinkelen nog steeds actief inzet met zelfs een educatieve speurtocht en workshops voor basisschoolleerlingen!

Duurzaam shoppen moet standaard worden 
Inmiddels woon ik al weer enkele jaren in Amsterdam. Ik vind het mooi om hier het stokje over te nemen van Ans Ursem die ook in Bergen en rond Alkmaar actief is. Mijn ambitie is om met zijn allen ervoor te zorgen dat duurzaam shoppen - goed voor mens en milieu - dé standaard wordt! Idealistisch winkelen kan zo stijlvol, hip en duur zijn als je maar wilt. Met iedere aankoop van een tweedehands kledingstuk of een product gemaakt van gerecycled materiaal kunnen we een bijdrage leveren aan een betere wereld.” 

Laura Monathen

-------------
Inmiddels zijn er ruim 60 gemeenten met EerlijkWinkelen. Het is erg belangrijk om de mooie selecties van winkels up to date te houden voor gebruikers van de app, website of plattegronden.
Dus heb je een winkel tip? Geef het door via de EerlijkWinkelen app of stuur ons een bericht per e-mail naar info@eerlijkwinkelen.nl.
Wil je je aansluiten bij het EerlijkWinkelen team en de missie verder verspreiden, nog veel gezelliger!
En wil jij je eigen gemeente prikkelen zich ook in te zetten voor de Global Goals? Tweet dan bijvoorbeeld naar jouw gemeente en tag @FairtradeNLD @G4GlobalGoals #SDGs #GlobalGoalsGemeente #GlobalGoals.
Volg ons ook op Instagram en Facebook.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!