JE WINKELT BIJ: HOEVE 'T HULSHOF

Hoeve 't Hulshof

Whemerweg 25 Almen | 7218MK | Almen

0575433137 | info@hoevehulshof.nl

www.hoevehulshof.nl

Hoeve ’t Hulshof is een kleinschalig, extensief gemengd bedrijf met melkveehouderij, vleesverkoop bij de boer en zorgboerderij.

Mapsie, Donna, Heike en Sientje, de Maas-Rijn-IJssel-koeien van hoeve ’t Hulshof hebben geen nummers in het oor maar gewoon namen. Oog voor dierenwelzijn, aandacht voor de omgeving, gevoel voor traditie en een speciale wens om de prachtige plek waarop de hoeve is gesitueerd te delen met anderen kenmerken de bedrijfsvoering van hoeve ’t Hulshof.

Op de duurzame melkveehouderij worden de koeien zo veel mogelijk biologisch verzorgd en in de boerderijwinkel verkopen ze het mooie scharrelvlees van eigen vee. Op de grond van het bedrijf teelt Jan van Arragon van Bioakker.nl biologische groenten. Naast het boerenbedrijf biedt de hoeve ruimte aan mensen met een zorg- of hulpvraag. Zij kunnen op de hoeve wonen en werken mee op de boerderij.


ma t/m za geopend van 10.00 tot 16.00 uur

BLOG

LeukeTip en EerlijkWinkelen brengen samen drie duurzame stadsgidsen uit

Alkmaar, Arnhem en Delft zijn de eerste steden waarin je met een eerlijke stadsgids van LeukeTip een leuk en duurzaam besteed dagje uit kunt beleven. De bijzondere stadgidsen zijn de eerste vruchten van de samenwerking tussen LeukeTip en EerlijkWinkelen, dat de selectie van duurzame winkels en horeca heeft samengesteld. Op de site van LeukeTip zijn de duurzame gidsen eenvoudig te downloaden.

Een dagje uit naar een stad is een populaire vrijetijdsbesteding en de site van LeukeTip wordt dan ook goed gevonden. LeukeTip grossiert in thematische gidsen in meer dan 20 steden. Hotspots om van te smullen in Alkmaar, hippe winkeltjes in Rotterdam of historische plekken in Leiden.

EerlijkWinkelen wijst consumenten met haar app en website al de weg naar ruim 1800 duurzame winkels in zo’n 60 gemeenten, waaronder 20 van de 25 grootste steden van Nederland. Een gevarieerde keuze van duurzame winkels en horecagelegenheden in het vrolijke jasje van LeukeTip was voor beide organisaties een logische stap.

Voor EerlijkWinkelen is een te downloaden papieren stadgids een extra middel om winkels met verantwoord geproduceerde producten onder de aandacht van consumenten te brengen. Het vinden en herkennen van die duurzame plekken is niet altijd even makkelijk. Terwijl mensen aangeven juist vaker duurzame producten te willen kopen. Voor LeukeTip is een duurzame stadsgids een verrijking van het mooie aanbod aan stadsgidsen. De samenwerking verliep dan ook voorspoedig.

De wens is bovendien om na de drie duurzame stadsgidsen van Alkmaar, Arnhem en Delft er nog meer uit te brengen. Vooral ook omdat zowel LeukeTip als EerlijkWinkelen ook in de leukste steden buiten de Randstad actief zijn. Zo laten beide organisaties je steden ontdekken, waarvan je zelf misschien niet gauw op het idee zou komen voor een dagje uit. Zo kom je in verrassende winkels, waar je met je aankopen kunt kiezen voor een meer duurzame wereld.

Kijk voor de andere adressen en stadsgidsen van LeukeTip vooral eens rond op hun site!

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!