JE WINKELT BIJ: LOKAAL LOKAAL

Lokaal Lokaal

Brink 22a | 7411BS | Deventer

0570 22043 | info@lokaallokaal.eu

www.lokaallokaal.eu

Lokaal Lokaal is een restaurant aan de Brink in Deventer. In dit knusse, kekke restaurant kun je genieten van heerlijke en bijzondere gerechten, gemaakt met overheerlijke streekproducten door chef kok Sven Pinkster. Je bent natuurlijk ook van harte welkom voor een drankje op het terras met de langste avondzon van de Brink. Vrijwel alle producten die wij gebruiken zijn biologisch, waar mogelijk lokaal en streekgebonden. Onze groenten komen van De Bannink in Colmschate en de Oosterwaarde uit Diepenveen. Vol trots mogen wij werken met het overheerlijke vlees van slager Herman ter Weele uit Oene en het prachtige brood van de Driekant in Zutphen. Het lamsvlees komt van bio-boerderij Lombok in Raalte en de kazen van de Biologische Kaasboer. Door regelrecht bij deze bedrijven en boeren in te kopen, slaan we tussenpartijen over en bieden wij hoge kwaliteit tegen een mooie prijs. We koken met de seizoenen mee en wisselen dus vaak van kaart. Zo zullen we je iedere keer verrassen.


Openingstijden:

Maandag en donderdag: 16.00 - 24.00 uur

Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 - 24.00 uur

BLOG

Vegan kleding: Het neusje van de zalm

Niks nakkes nada. Een veganist wil geen enkele dierlijke grondstof gebruiken. Niet in het eten, maar dus ook niet in kleding. Ingewikkeld? Mwah, soms best wel lastig. Natuurlijk is het logisch dat bont en leer en no-go zijn voor een vegan. Maar wist je dat er in de gebruikte lijm en knoopjes ook dierlijke grondstoffen kunnen zitten? Juist. Je kunt er dus niet zomaar van uitgaan dat dat leuke katoenen jurkje vegan is.

Maar, geen stress! watMooi maakt het je een stuk makkelijker. In onze webshop vind je namelijk de grootste collectie vegan kleding. Kleding zonder dierenleed.

PETA approved
Trouwens, ook als je geen vegan bent, maar gewoon van leuke, mooie kleding houdt, ben je bij watMooi aan het juist adres. Eigenaresse Joke Bom is trots op de mooie zomercollectie met volop keuze uit hippe jurkjes, rokken, broeken en tops. In de webshop vind je merken als Armedangels, Becksöndergaard, Alchemist, en Komodo. Miss Green en Lana Natural Wear hebben zelfs het PETA Approved vegan keurmerk. Het neusje van de zalm onder de vegan kleding. Bij wijze van spreken dan, hè.

Steeds leuker
Joke merkt dat er steeds meer vraag is naar vegan kleding. “Ook grote merken en topdesigners besteden steeds meer aandacht aan diervriendelijke kleding. En juist door die extra aandacht, is diervriendelijke allang niet meer saai of suf. Zo wordt het niet alleen makkelijker, maar ook steeds leuker om voor vegan te kiezen!”

Op de goede weg
Bij het inkopen van de kleding let Joke goed op de certificeringen van de labels. En inmiddels heeft ze ook al enkele kledingfabrieken zelf bezocht. Als er ‘vegan’ staat, moet het ook echt 100 procent vegan zijn. En dat geldt uiteraard ook voor kleding die als biologisch of fairtrade bestempeld wordt.

Joke: "Ik wil in de spiegel kunnen kijken en denken ‘Ja, watMooi is op de goede weg’. En die weg bewandel ik natuurlijk niet alleen. Dankzij onze vele, trouwe klanten kunnen we de wereld een klein beetje mooier maken. Zij dragen letterlijke en figuurlijk uit dat duurzame, diervriendelijke kleding de toekomst heeft. Hoe Mooi is dat!?”


Over watMooi
watMooi is al meer dan 10 jaar de grootste online winkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Alle kleding en accessoires die je koopt bij watMooi zijn op een eerlijke manier gemaakt, met respect voor mens, dier en het milieu. Zo wordt niet alleen jij maar ook de wereld een beetje mooier. Bezoek onze webshop op www.watmooi.nl.
 

Dit is een gesponsorde bijdrage

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1400 winkels in meer dan 50 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!