JE WINKELT BIJ: LAURA’S THEEHUIS

Laura’s Theehuis

Geestersingel 48 | 1815BB | Alkmaar

0614467246 | info@lauratheehuis.nl

www.lauratheehuis.nl

In Laura's teahouse you can enjoy special tea and coffeebrands.They also sell ecological gifts.

In Laura’s Theehuis kunt u in de gezelligheid van Fietsenmakerij Janson genieten van diverse soorten losse (kuiden)theeën en specialty coffee. De thee en koffie komen van kleine plantages die regelmatig bezocht worden en de thee en koffie wordt verzorgd en geplukt op een manier die geen schade toebrengt aan de natuur. Hun doel is elk kopje zo te zetten dat de verfijnde smaak van thee en koffie naar boven komt. De thee en koffie kun je ook kopen voor thuis. Ook verkopen zij ecologische (cadeau)artikelen voor baby, kind en volwassenen. Denk hierbij aan gerecycled eco servies, babyspeeltjes van natuurrubber, houten bouwpakketen met zonnepanelen, of to go koffiebekers van bamboe. Verder zijn ze hét adres voor waterfilters en water revitaliserende waterkannen.


In de wintermaanden zijn ze op maandag gesloten.

BLOG

Veel aandacht voor EerlijkWinkelen op World Fair Trade Day

Afgelopen zaterdag, 13 mei, was het World Fair Trade Day en dat hebben veel steden aangegrepen om de eerlijke winkels in hun stad eens in het verdiende zonnetje te zetten! In Alkmaar kon je op de foto met levensgrote Tony repen, Gouda organiseerde een stadswandeling en in Utrecht kreeg je leuke kortingen bij eerlijke winkels.

Op de foto met Tony in Alkmaar

De hele dag liepen er in Alkmaar twee Tony Chocolonely repen rond! Als je een selfie met zo'n reep op de facebook pagina van EerlijkWinkelen Alkmaar postte maakte je kans op een hele kilo Tony chocolonely repen! Kijk gauw op de pagina voor al die leuke selfies.

Tony was ook populair in Wageningen. In 't Herenzaakje, de winkel van onze lokale coordinator Marieke kreeg je op World Fair Trade Day een lekker stukje eerlijke chocola.

Stadswandelen in Gouda

Fairtrade Gouda organiseerde zaterdagmiddag een wandeling langs de eerlijke winkels van Gouda. Om te vieren dat het World Fair Trade dag was, en natuurlijk om te vieren dat Gouda nu ook onderdeel uitmaakt van EerlijkWinkelen! Wethouder Daphne Bergman gaf het startschot en genoot van een fair trade stroopwafel.

Kortingen en acties in Utrecht

In Utrecht kreeg je bij heel veel eerlijke winkels 10 tot 25% korting op bepaalde aankopen, gratis popcorn bij een aankoop of kon je gratis eerlijke koekjes proeven! Fairtrade Gemeente Utrecht deelde bij verschillende winkels eerlijke chocolade uit en natuurlijk de handige EerlijkWinkelen plattegrondjes.

Kortom, een heel geslaagde World Fair Trade dag, voor Fair Trade en voor EerlijkWinkelen. En wat deed jij die dag?

 

 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1400 winkels in meer dan 50 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!