JE WINKELT BIJ: LUNCHCAFé CURCUMA

Lunchcafé curcuma

Korte Groenendaal 21 | 2801JP | Gouda

0648117954 | curcumagouda@gmail.com

www.facebook.com/curcumagouda

Bij Lunchcafé curcuma vind je enkel vegetarische en veganistische gerechten gemaakt van 100% biologisch en duurzaam geteelde/geproduceerde producten. De gasten krijgen lekkere en gezonde gerechten geserveerd, waarbij er zo ook een steentje bijgedragen wordt in het zorgen voor onze planeet. Met het enorme aanbod aan smaakvolle en kleurrijke groenten, granen, kruiden, peulvruchten en noten zijn de mogelijkheden om lekker vegetarisch te eten eindeloos. En uiteraard staat er altijd minstens één gerecht met curcuma op de kaart. Begin je dag met Boliviaanse koffie van Illimani of een fairtrade Numi-thee samen met een ontbijtgerecht. Verder kun je kiezen uit diverse lunchgerechten gemaakt met seizoensproducten. Op de counter staat een aantal zoete lekkernijen, vrij van geraffineerde suikers. Voor de borrel kun je kiezen uit biologische wijnen en bieren uit Budel.


Open: di-vr 10.00-18.30, za 10:00-17:30. Alles van de menukaart kan ook to-go!

BLOG

Veel aandacht voor EerlijkWinkelen op World Fair Trade Day

Afgelopen zaterdag, 13 mei, was het World Fair Trade Day en dat hebben veel steden aangegrepen om de eerlijke winkels in hun stad eens in het verdiende zonnetje te zetten! In Alkmaar kon je op de foto met levensgrote Tony repen, Gouda organiseerde een stadswandeling en in Utrecht kreeg je leuke kortingen bij eerlijke winkels.

Op de foto met Tony in Alkmaar

De hele dag liepen er in Alkmaar twee Tony Chocolonely repen rond! Als je een selfie met zo'n reep op de facebook pagina van EerlijkWinkelen Alkmaar postte maakte je kans op een hele kilo Tony chocolonely repen! Kijk gauw op de pagina voor al die leuke selfies.

Tony was ook populair in Wageningen. In 't Herenzaakje, de winkel van onze lokale coordinator Marieke kreeg je op World Fair Trade Day een lekker stukje eerlijke chocola.

Stadswandelen in Gouda

Fairtrade Gouda organiseerde zaterdagmiddag een wandeling langs de eerlijke winkels van Gouda. Om te vieren dat het World Fair Trade dag was, en natuurlijk om te vieren dat Gouda nu ook onderdeel uitmaakt van EerlijkWinkelen! Wethouder Daphne Bergman gaf het startschot en genoot van een fair trade stroopwafel.

Kortingen en acties in Utrecht

In Utrecht kreeg je bij heel veel eerlijke winkels 10 tot 25% korting op bepaalde aankopen, gratis popcorn bij een aankoop of kon je gratis eerlijke koekjes proeven! Fairtrade Gemeente Utrecht deelde bij verschillende winkels eerlijke chocolade uit en natuurlijk de handige EerlijkWinkelen plattegrondjes.

Kortom, een heel geslaagde World Fair Trade dag, voor Fair Trade en voor EerlijkWinkelen. En wat deed jij die dag?

 

 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1400 winkels in meer dan 50 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!