JE WINKELT BIJ: WERELDWINKEL

Wereldwinkel

Lange Groenendaal 38 | 2801LT | Gouda

0182525260 | winkel@wereldwinkelgouda.nl

www.wereldwinkelgouda.nl

De leukste winkel voor originele fairtrade cadeaus, accessoires & levensmiddelen. Je vindt hier bijzondere tassen en sjaals, unieke zilveren sieraden en fijne verzorgingsproducten van Argandia. En handgemaakte woonaccessoires zoals de kleurrijke lichtslingers van Cottonball lights, beelden, vazen, schalen, lampen, meubels en servies. Voor kaarten, notitieboeken en (kook)boeken kun je ook bij ons terecht, evenals babycadeaus of geluksbrengers. In fairtrade levensmiddelen, koffie, thee en in chocolade van Tony’s Chocolonely heb je hier een ruime keuze.

De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. De producenten ontvangen een rechtvaardige prijs. De Wereldwinkel verkoopt ook duurzame producten die de kwaliteit van het milieu verbeteren, zoals onder andere de waterflessen van Dopper, de solar lampen van WakaWaka en de wasproducten van Seepje. Ben je op zoek naar een cadeau of iets voor jezelf: kom langs!


In januari is de winkel op koopavond gesloten.

BLOG

Veel aandacht voor EerlijkWinkelen op World Fair Trade Day

Afgelopen zaterdag, 13 mei, was het World Fair Trade Day en dat hebben veel steden aangegrepen om de eerlijke winkels in hun stad eens in het verdiende zonnetje te zetten! In Alkmaar kon je op de foto met levensgrote Tony repen, Gouda organiseerde een stadswandeling en in Utrecht kreeg je leuke kortingen bij eerlijke winkels.

Op de foto met Tony in Alkmaar

De hele dag liepen er in Alkmaar twee Tony Chocolonely repen rond! Als je een selfie met zo'n reep op de facebook pagina van EerlijkWinkelen Alkmaar postte maakte je kans op een hele kilo Tony chocolonely repen! Kijk gauw op de pagina voor al die leuke selfies.

Tony was ook populair in Wageningen. In 't Herenzaakje, de winkel van onze lokale coordinator Marieke kreeg je op World Fair Trade Day een lekker stukje eerlijke chocola.

Stadswandelen in Gouda

Fairtrade Gouda organiseerde zaterdagmiddag een wandeling langs de eerlijke winkels van Gouda. Om te vieren dat het World Fair Trade dag was, en natuurlijk om te vieren dat Gouda nu ook onderdeel uitmaakt van EerlijkWinkelen! Wethouder Daphne Bergman gaf het startschot en genoot van een fair trade stroopwafel.

Kortingen en acties in Utrecht

In Utrecht kreeg je bij heel veel eerlijke winkels 10 tot 25% korting op bepaalde aankopen, gratis popcorn bij een aankoop of kon je gratis eerlijke koekjes proeven! Fairtrade Gemeente Utrecht deelde bij verschillende winkels eerlijke chocolade uit en natuurlijk de handige EerlijkWinkelen plattegrondjes.

Kortom, een heel geslaagde World Fair Trade dag, voor Fair Trade en voor EerlijkWinkelen. En wat deed jij die dag?

 

 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1400 winkels in meer dan 50 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!