JE WINKELT BIJ: CAYBOO NATUURLIJK BAMBOE

CAYBOO natuurlijk bamboe

Voorstad 8 | 6131CR |

0858771596 | info@cayboo.nl

www.cayboo.nl

Bij Cayboo vind je een selectie van de mooiste bamboe artikelen. Zachte handdoeken, basic textiel zoals boxershorts, sokken en T-shirts. Maar ook voor trendy bamboemode kan je terecht bij CAYBOO. Jurkjes, shawls en prachtige T-shirts van o.a. PAALA. Daarnaast vind je een uitgebreide collectie bamboe planken, trendy servies (100% biologisch afbreekbaar) en cadeauartikelen voor huis en keuken. 
Cayboo heeft  verder een uitgebreide collectie TIMEBOO horloges, bamboe uurwerkjes met lederen of kurken bandjes. Extra leuk zijn de Timeboo horloges met double of triple bandjes, echt een feel good watch. 
In de winkel biedt Cayboo verder nog een aantal kurk artikelen aan, waaronder tassen, etuis en theedozen. 
De mogelijkheden van bamboe zijn talloos en Cayboo laat zien dat deze groene grondstof ook nog eens hip en trendy is. 
Cayboo is een unieke bamboe winkel, die zowel online als in Sittard het bezoeken meer dan waard is.


Goede en persoonlijke service, eerlijke prijzen en onderscheidend, dat is CAYBOO

BLOG

Goede voornemen nr. 2 - Een jaar lang geen nieuwe kleren

Ik zei het al in m'n vorige blog over flexanisme dat voornemen nr. 2 heel wat ingrijpender zou zijn. En voila, hier is ie dan. Een jaar lang geen nieuwe kleren. Een.jaar.lang.geen.nieuwe.kleren. Je leest het goed. Ik lees het goed. Nu staat het op papier en moet ik me er ook echt aan gaan houden.

Ik stond half december voor mijn kledingkast en ik dacht: Hier moet ik het toch wel een jaar mee kunnen volhouden? De redenen om een jaar lang geen kleren te kopen zijn eigenlijk hetzelfde als in het andere blog: het is wel mooi al dat eco en fair kopen, maar uiteindelijk heeft het maken en hebben van spullen (ook al zijn ze eco en fair) toch de meeste impact.

Toen ik begon met structureel fair fashion te kopen een jaar of tien geleden kocht ik automatisch minder kleding, want zoveel keus in faire kleding die er ook nog eens leuk uitzag, was er toen niet. Dat is gelukkig flink veranderd de afgelopen tijd, met als bij-effect wel dat ik weer steeds meer kleding ging kopen.

Niet alleen omdat ik verleid werd door al die leuke kleren die ik bij winkels zoals Nukuhiva en in de nieuwsbrieven van webwinkels zoals Miss Green, WatMooi en Wolf & Storm voorbij zag komen. Maar ook omdat ik graag de duurzame modemerken en -winkels een hart onder de riem wil steken. We hebben in Den Haag bijvoorbeeld een paar duurzame modewinkels gehad die het allemaal binnen een jaar (of misschien twee) moesten opgeven. Terwijl de rij toen de Primark hier geopend werd tot om de hoek stond. Dan denk ik: Niet alleen praten over dat er meer duurzame kleding (en minder reguliere) kleding gekocht moet worden, maar dat ook met je geld laten zien!

Met als gevolg dat ik nu een kledingkast heb waar ik wel een jaar mee vooruit kan. En je wordt er creatief van merk ik. Van een trui die ik bijna nooit droeg heb ik de boorden afgeknipt en nu vind ik 'm wel leuk! Alleen jammer dat ik onlangs uit m'n zwarte spijkerbroek scheurde en ineens in bijna al m'n sokken gaten blijken te zitten. Als iemand nog sokken maat 39 heeft die nooit gedragen worden: Ik hou me aanbevolen!

En ik ga even nadenken of gebruik maken van de kledingbibliotheek een overtreding van m'n voornemen zou zijn. Wat vinden jullie? Maar eerst: Vanavond kledingruilfeestje bij m'n zus!

 

 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!