JE WINKELT BIJ: THE BODY SHOP

The Body Shop

Lange Kerkstraat 52 | 4461JJ | Goes

0113253594 | klantenservice.nl@thebodyshop.com

www.thebodyshop.nl

Enrich not exploit. The pioneer in ethical trade in the world of cosmetics. Striving towards 100% traceable and sustainable ingredients. Increasing use of biodegradable products.

De pionier in de cosmeticawereld als het gaat om eerlijke handel. Daarnaast ook dierproefvrij, 100% vegetarisch, aandacht voor de planeet met steeds meer biologisch afbreekbare producten, acties voor mensenrechten en promotie van zelfwaardering.

Ware schoonheid komt vanuit je hart en is meer dan er goed uitzien. Het gaat ook om je goed voelen. En om goed doen. 


BLOG

Voor Gemeenten4GlobalGoals is EerlijkWinkelen een voorbeeld

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roept vanaf 29 mei alle gemeenten op zich aan te sluiten bij de Gemeenten4GlobalGoals. Met een EerlijkWinkelen route geeft een gemeente bijvoorbeeld aan doelstelling 12 over duurzame productie en consumptie serieus te nemen.

De Global Goals (ook wel de Sustainable Development Goals of SDG’s) vormen de wereldwijde agenda voor duurzame ontwikkeling van alle lidstaten van de Verenigde Naties tot 2030. De 17 doelen moeten een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. In Nederland wordt er niet alleen op nationaal, maar ook op lokaal niveau aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen gewerkt! 

Met de campagne Gemeenten4GlobalGoals ondersteunt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gemeenten bij de implementatie van deze doelen. Een onderdeel hiervan is lokale overheden te inspireren met actieformats die ze in eigen gemeente kunnen inzetten, via de zogenaamde Menukaart. De EerlijkWinkelen route is op de Menukaart een manier om bij te dragen aan doel 12: Verantwoordelijke consumptie en productie.

Kijk op vng.nl/gemeenten4globalgoals voor meer informatie over de campagne en de Global Goals. Samen op weg naar een duurzame wereld!

Vandaag roepen de burgemeesters van de gemeenten Utrecht en Oss alle gemeenten op om de Global Goals te omarmen! Bekijk het filmpje van de oproep.

Wil jij je eigen gemeente prikkelen zich ook in te zetten voor de Global Goals? Tweet dan bijvoorbeeld naar jouw burgemeester of gemeente en tag @G4GlobalGoals #SDGs #GlobalGoalsGemeente #GlobalGoals.



 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1400 winkels in meer dan 50 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!