VAN BOER TOT BORD
Rechtstreekse levering van streekproducten aan de zakelijke consument. Een eerlijke prijs voor de producent en zijn afnemers staat centraal
PUURGEZWAM
Oesterzwam thuiskweeksets op basis van koffiedrab
FRANK@FAIR
Levensmiddelen, bed- en badgoed, babyslaapzakjes en -kleding, huishoudkatoen en meer, alles fair trade!
VAN HAVER TOT GORT
Maakt biologisch eten en een gezonde levensstijl toegankelijk
DE KORENMAAT
De complete biokruidenier met meerwaarde, (web)winkel voor Zeist e.o.
BIOMELKTAP
Biologisch vlees van de eigen boerderij in Jelsum. Bezorgt vooralsnog alleen in de regio.
THE CHOCOLATE SHOP
Een webshop vol met single origin bean to bar chocolade, verfijnde smaken in de mooiste verpakkingen. Gratis bezorging in Den Haag.
KIEVIT
Biologische groente- en fruit pakketten en digitale boerenmarkt: wordt geleverd in Leiden, Den Haag en omgeving
MADAL BAL
Madal Bal is een biologische supermarkt met ook verse smoothies, maaltijden en sandwiches en een health centre. In de webshop vind je o.a. sapkuren.
OLIVA OIL
100% biologisch en extra ecologisch olijfolie. De olijven worden binnen één uur na de oogst gewassen, gemalen en geperst.
CHIKKO NOT COFFEE
Een alternatief voor koffie, van nature caffeinevrij, gemaakt van pure geroosterde cichorei, biologisch gekweekt in Europa.
GOOD LIVING 4 ALL
Verbeter de wereld, begin bij je boodschappen! Dagelijkse levensmiddelen en verzorgingsproducten die goed zijn voor mens, dier en milieu.
CINCO5
Exclusieve en handgemaakte cadeaus en ambachtelijke (Spaanse en nationale) delicatessen. Allemaal Fairtrade, ecologische en/of biologisch.
DUURZAAM
Lekkere, leuke en mooie pakketten met biologische producten
STREEKMOLEN
Heeft ruim assortiment aan biologische streekproducten, die thuis kunnen worden bezorgd
JONES BROTHER COFFEE
UTZ gecertificeerde koffie: staat voor duurzame landbouw en beter kansen voor boeren en onze planeet. Koffie van 100% Arabica bonen.
HOFWEB - BIOLOGISCH, DIRECT VAN DE BOER!
Hofweb levert veel vers aanbod van groente, fruit en meer, direct van hun eigen boeren! Bezorgd in midden Nederland, Brabant en Limburg.
NATUURLIJK GOEDKOOP
Webwinkel met biologische en natuurlijke voedingsproducten
ECHTE KAMPOT PEPER
Fairtrade en duurzaam: Kampot peper is te koop in drie soorten: zwart, rood en wit allemaal van dezelfde peperplant, elk hun eigen unieke smaak
SUPERFOODSHUIS
Gezondheidswebwinkel voor verschillende superfoods zoals zaden, granen, bessen en superfruit. Zowel een Nederlandse als Belgische webshop.
SLOW WINES
Uitsluitend biologische, biologisch dynamische en nature wijnen. Bij ons gaat het om het verhaal. Bij Slow Wines gaat het verhaal van de producent die zij mogen vertellen om mensen te kunnen overtuigen dat wij zuinig moeten zijn op de aarde én ons eigen lichaam.
DUTCH HARVEST HEMP TEA
Thee gemaakt van hennep die in Groningen duurzaam verbouwd is, verpakt is in hernieuwbare grondstoffen, door een sociale werkplaats.
WIJNHOUSE
Bijzondere wijnen, veel van kleine ambachtelijke wijnmakers. Ook een heel aantal biologische wijnen, dat gestaag groeit.
KING MARON OLIJFOLIE
Griekse olijfolie van hoge kwaliteit, van olijfbomen die al 5 generaties in de familie zijn en zonder pesticiden groeien.
ORGANIC CHAMPAGNE
Bij een ecofabulous lifestyle hoort ook organische champagne
AMIGOS INTERNATIONAL
Biologische lekkernijen, met oog voor de impact op mens en milieu. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd (Skal).
GHEE EASY
Biologische ghee. Ghee is geklaarde boter, een bakvet met een nootachtige smaak, te gebruiken ipv olie of boter,
BIOLOGISCHE WIJNWINKEL
De lekkerste biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen
THE BEST OF NATURE
Biologische thee en biologische en fair trade koffie die ambachtelijk en natuurlijk bereid is. Ook te vinden op de Haagse Markt.
BOSMAN WIJNKOPERS
Een grote collectie biologische en biodynamische wijnen. Maar liefst 81 van hun wijnen in de Hamersma gids 2015. Natuurlijk, lekker!
ESSENZA
Biologische producten uit Italië en Griekenland zoals wijn, olie, azijn en kruiden, verzorgingsproducten en glutenvrije producten.
PURITEA
Thee die helemaal geproduceerd en verpakt wordt in Sri Lanka en daarnaast verkopen ze ook biologische kruiden
EKONOOM
Bezorgen (h)eerlijke biologische producten bij u thuis
JUSTNUTS
Happy honest treats: tussendoortjes vol fruit en noten
HEMPI
Concept store met gezonde voeding, eco fashion, natuur cosmetica, accessoires en andere producten van hennep, hennepzaad en hennepzaadolie
ZWAMBURG
Duurzame paddenstoelen uit Limburg gekweekt met behulp van koffiedrap. Naast het produceren van paddenstoelen geeft Zwamburg ook workshops "Eetbare Paddenstoelen kweken", rondleidingen door de productie proces en worden bedrijfsuitjes samen met lokale horeca georganiseerd.
BIOLOGISCHBIER.NL
De lekkerste biologische bieren. Van speciaalbieren tot pils en ook een aantal biologische ciders. Alle bieren zijn bio gecertificeerd.
NOTENSTORE
Verkoopt o.a. biologische noten en superfoods. De noten worden met zorg voor natuur en milieu verbouwd.
TEA IN MOTION
Tea for everyone, everywhere: omdat thee zoveel meer is dan alleen water met een smaakje
NOORDMAN WIJNIMPORT
Verschillende biologische importwijnen bereid uit biologisch geteelde druiven. Biologische druiven die met aandacht en zorg voor het milieu zijn geteeld, zonder het gebruik van kunstmest, de toepassing van gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.
ECOMARKT
Een ruim en heerlijk aanbod van superfoods en biologische producten die op natuurlijke wijze zijn geproduceerd.
RASPBERRY-MAXX
Biologische frambozenproducten
WERELDWINKELS
Originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen gemaakt met respect voor mens en milieu.
YOUR FOODPRINT
Veganistische webshop vol met biologische en plantaardige voeding.
KEFIRSHOP
Hier kun je melk- en waterkefir kopen dat met veel aandacht voor duurzaamheid geproduceerd en verstuurd wordt
BIOLOGISCHE GOED
Breed assortiment met uitsluitend biologische producten (Levert in Zuid Holland)
PENELOPI OLIJFOLIE
Biologische olijfolie en natuurhoning uit de heuvels van Preveli en Mariou in Zuid-Kreta. Direct ingekocht bij lokale producenten.
SUNDARA
Biologische en fair trade wijn, likeur, whisky, rum en andere sterke dranken
DE NOTENSHOP
De Notenshop verkoopt biologische noten, superfoods en natuurvoeding gecontroleerd door Skal Bioncontrole, toezichthouder op bio producten.
WIJNEN VAN MARC
Bijzondere biologische wijnen voor particulieren en horecagelegenheden. Geef je wensen door en Marc geeft advies!
KOOP EEN KOE
Koop en koe en geniet van elk deel van de koe. Het maaltijdpakket (bestaande uit 28 maaltijden) met verschillende stukken vlees wordt thuis bezorgd. Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt.
BOOT KOFFIE: THE GOLDEN COFFEE BOX
Direct trade koffie, veelal biologisch verbouwd
DE NOTENKOERIER
Met een assortiment biologische noten en andere producten
WELLBEEF
Leef bewust, weet wat je eet: diervriendelijk en gezond voor zowel mens als dier (Een maatschappelijk betrokken bedrijf; van elk verkocht product gaat 2 euro naar een goed doel)
KISTJE BOL SMAAK
Verse gezonde producten van het seizoen en vaak uit de regio, per bakfiets wekelijks thuisbezorgd per bakfiets (Alleen in Delft)
EETVALLEI - STREEKPRODUCTEN PLATFORM
Regionale producten van biologische en traditionele teelt met aandacht voor mens, dier en natuur. De verkoop steunt de lokale boeren.

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

Voortaan heb je de plattegronden met leuke eerlijke winkels altijd bij de hand! In ruim 60 gemeenten met meer dan 1800 winkels

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!