Wie zijn we en waarom doen we wat we doen?

Stichting EerlijkWinkelen (info@eerlijkwinkelen.nl) is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. De aandacht voor duurzaamheid en het assortiment duurzame producten groeit.Steden

Toch zet van de grote groep mensen die zeggen duurzamer te willen shoppen maar een klein deel dit om in daadwerkelijke actie. Door nog steeds bestaande vooroordelen over duurzame producten of doordat niet bekend is waar je deze kan vinden en hoe je ze kan herkennen.

Missie

Onze missie is om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat duurzame producten het steeds beter verkrijgbaar zijn.

Allemaal vrijwilligers

EerlijkWinkelen wordt helemaal gerund door vrijwilligers, zowel op bestuursniveau als in de steden.

Het bestuur bestaat uit:

Daarnaast zijn op overkoepelend niveau de volgende vrijwilligers actief:

  • Lieneke Uittenboogaard – vormgeving en drukwerk (vacature voor een vervanger)
  • Marleen de Groot – coördinatie van inkomende tips
  • Marlies Staalman – nieuwsbrief
  • Patrick Ehlert - data
  • Yvette Keen-Middendorp - boekhouding

En natuurlijk zo’n 50 vrijwilligers in de verschillende steden die ervoor zorgen dat het winkelbestand up-to-date blijft! Op ons verlanglijstje staat het compleet maken van de lijst van grootste steden in Nederland, dus als jij affiniteit hebt met EerlijkWinkelen en je woont in Maastricht, Almere, Enschede of Dordrecht, laat het weten! (en natuurlijk, als je in een kleinere plaats woont en je wil graag meedoen met EerlijkWinkelen ben je ook van harte welkom).

Op naar meer bekendheid!

In de komende jaren gaan we ons vooral richten op meer bekendheid van EerlijkWinkelen. Dit zal leiden tot meer gebruik van onze app en site en dat kan weer leiden tot betere mogelijkheden voor fondsenwerving, zodat we ons mooie werk nog jaren kunnen voortzetten. Lees er meer over in ons Beleidsplan 2017-2019.
Daarom hebben we ook allerlei promotiematerialen waarmee winkels kunnen laten zien dat ze onderscheidend zijn in hun (duurzame) aanbod.

EerlijkWinkelen blijft groeien

Ongeveer 10 keer per jaar houden we je middels een nieuwsbrief op de hoogte van activiteiten en bieden we kortingsacties op duurzame producten zoals kleding. Lees de laatste nieuwsbrief.
In onze jaarverslagen kun je lezen wat we tot nu toe bereikt hebben. Ook vind je hierin de financiële verantwoording. Download het jaarverslag 2017 en het jaarverslag 2016.

Privacy verklaring
We zijn zuinig op onze 'fans' en gaan daarom transparant om met de gegevens van websitebezoekers en nieuwsbriefabonnees. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Kom langs!

Stichting EerlijkWinkelen heeft haar kantoor in de New World Campus, Spaarneplein 2, 2515 VK, in Den Haag. Kom eens langs!

KvK nummer: 50486802

RSIN nummer: 822763874

Bankrekening: NL23TRIO0198348134

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Voortaan heb je de plattegronden met leuke eerlijke winkels altijd bij de hand! In ruim 60 gemeenten met meer dan 1800 winkels

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.