JE WINKELT BIJ: CHOCOLATERIE DE CACAOBOOM

Chocolaterie De Cacaoboom

Lagedijk 142b | 1544BL | Zaandijk

0613104895 | info@decacaoboom.nl

decacaoboom.nl

Chocolaterie De Cacaoboom voor eerlijke en heerlijke chocolade & bonbons (Chocolaterie Albert), koffiebonen (SUN coffee), thee (Yogi, Dilmah), noga (Quaranta) huisgemaakte jams (B & B het Zaanse Koopmanshuis), roomboter chocoladekoekjes & fudge (Precious Pascale), Callebaut hagelslag & callets, origine chocolade. De melk is biologisch, de chocolade, koffie & thee fairtrade en/of biologisch. Koffie, thee, cappuccino, espresso, café latte & diverse soorten chocolademelk worden in de winkel geserveerd. Op bestelling is het mogelijk om een huisgemaakte high-tea te gebruiken met max. 8 personen. In het zomerseizoen is er schepijs aanwezig van meester ijs bereider W. Goemans uit Zaandam. Originele chocolade- en handgemaakte bij het assortiment passende cadeaus zijn verkrijgbaar. De sfeervolle, nostalgische inrichting refereert aan de lange historie van de veelzijdige Zaanse chocolade- en cacaohistorie.
Chocolaterie De Cacaoboom is geopend van di. t/m vrij. van 09.00-18.00 uur, op za. van 09.00-17.00 uur. Non profit organisaties en verenigingen krijgen 10% korting ( bij bestedingen boven de € 50,-).

BLOG

De vegan sandalen test

Ik mag dan het hele jaar geen kleding en schoenen kopen, ik mag ze natuurlijk wel krijgen! Daarom was ik heel blij dat ik door ecofabulous schoenen webwinkel EN& werd gekozen als tester voor een paar leuke zomerse sandalen! Alle schoenen van EN& zijn vegan en fair en deze sandalen genaamd Oxia dus ook.

Eind juli, vlak voor ik op vakantie ging, werden de sandalen bezorgd. Hoewel ze veganistisch zijn kwam me toch een soort leerachtige geur tegemoet toen ik de doos opende. Lekker wel. De maat was perfect en ze zaten meteen goed. Ik besloot ze mee te nemen op vakantie, de ultieme test.

Het ‘leer’ en het bovenwerk voelen heel comfortabel. Het voetbed is plat. Op zich niet ongebruikelijk voor sandalen, maar ik ben er niet aan gewend. Als je niet van plan bent veel te lopen is dat helemaal niet erg en lopen ze prima. Na een dag slenteren door een stad op vakantie had ik behoorlijk vermoeide voeten. Daar kan je ze dus beter niet voor gebruiken.

Normaal krijg ik van alle nieuwe schoenen blaren maar van deze Oxia’s niet, dus dat was een groot pluspunt! Ik heb het idee dat het veganistische leer wat rekbaarder is dan gewoon leer. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze meteen zo fijn zaten. Het bandje zit echter al wel op het laatste gaatje, als het nog verder rekt dan moet ik daar iets op verzinnen.

Gewoon vegan!

Wat betreft uiterlijk zie je totaal geen verschil tussen echt en veganistisch leer. Tijdens de vakantie kwamen we terecht bij de Next Level Burger. Nergens bij deze burgertent staat dat alles er veganistisch is of dat er geen dierlijke producten gebruikt worden. Maar dat was dus wel zo! Geweldige manier om klanten te trekken die niet veganistisch zijn. Denk ik. Hoop ik. En dat deed me eraan denken dat het een goed idee zou zijn als schoenen van veganistisch leer tussen de leren schoenen in een reguliere winkel zouden staan. Zonder expliciete vermelding. Want het zou toch gewoon normaal moeten zijn?

Ook een keer testen?

EN& zoekt regelmatig testers voor hun schoenen en riemen. Wil je ook een keer testen? Houd hun website of sociale media in de gaten! Of schrijf je in voor hun nieuwsbrief.

Door Karen Kammeraat, voorzitter EerlijkWinkelen

 

 

 

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!