JE WINKELT BIJ: WIJNHANDEL JEAN BERGER

Wijnhandel Jean Berger

Swalmerstraat 5 | 6041CV | Roermond

0475332966 | info@jeanbergerwijn.nl

www.jeanbergerwijn.nl

Wijnhandel Jean Berger is een echt traditioneel en ambachtelijk familiebedrijf dat werd opgericht in 1862. Momenteel werken de 4de en de 5de generatie samen. Er is een uitgebreid assortiment wijnen aanwezig uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Chili. Deze worden rechtstreeks door Berger zelf geïmporteerd. Een steeds groter deel daarvan is biologisch gemaakt en gecertificeerd. Bezoek eens de sfeervolle, klassieke wijnboetiek waar ujemet raad en daad wordt bijgestaan om tot de juiste keuze te komen. Sinds 1962 voert Wijnhandel Jean Berger trots het predicaat ‘’Bij koninklijke beschikking Hofleverancier’’.


Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00–18.00 en zaterdag van 10.00–17.00.

BLOG

EerlijkWinkelen in 2020

 

 

Het jaar loopt ten einde en als we terugkijken kunnen we wel stellen dat 2019 een jaar met vele kanten is (geweest). We kunnen tevreden terugkijken op enkele successen, mijlpalen en simpelweg ontwikkelingen waar we een blij gevoel van kregen. Maar gedurende het hele jaar was er ook een andere, zorgwekkende en verontrustende kant.

 

Rode draad in alle ontwikkelingen is de nog steeds doorzettende groei van EerlijkWinkelen. We merken dit natuurlijk in de eerste plaats aan de bezoekersaantallen van onze website en het groeiend aantal gebruikers van onze gratis app. Een teken dat steeds meer mensen duurzamer willen worden in hun koop- en shopgedrag. En dat geeft bestaansrecht aan EerlijkWinkelen.

Het afgelopen jaar zijn er ook een aantal nieuwe steden met een EerlijkWinkelen route bijgekomen, wat veelal een verdienste is van een aantal enthousiastelingen die onze missie in hun eigen gemeente willen uitdragen en daar vele onbetaalbare uren in hebben gestopt. Daar worden we dan heel blij van!

De groei van EerlijkWinkelen zorgde ook voor meer mails, vragen, tips voor nieuwe deelnemers…. meer werk. Het vroeg om steeds meer tijd van het landelijke team om alles op de rails te houden. Terwijl het team steeds kleiner is geworden en iedereen het werk voor EerlijkWinkelen naast haar of zijn ‘normale’ betaalde werkzaamheden doet. Een situatie die af en toe wringt en soms zelfs echt knelt… Een situatie die best verontrustend is: het gebrek aan tijd begon te knagen aan onze ambitie om door te gaan. En toch hebben we het vertrouwen dat ons team het komende jaar zal worden versterkt met enkele nieuwe enthousiastelingen met ambitie[i].

Want we hebben voor het jaar 2020 enkele zeer ambitieuze doelen gesteld. We willen met EerlijkWinkelen een sprong vooruit maken. Een sprong vooruit wat betreft bekendheid, aantal aangesloten Eerlijke zaken en gebruikers van de app. We willen onze missie nog sterker en nog zichtbaarder in de wereld zetten.
Zodat we over een jaar kunnen stellen dat we een factor van betekenis zijn. Voor winkeliers die zich graag bij ons willen aansluiten, en dus moeten voldoen aan onze criteria. Voor consumenten die graag en vaak gebruik maken van onze app en website om hun duurzame inkopen te sturen.

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf.
Dat betekent werk verzetten en tijd investeren in onze missie. Dat betekent kritisch kijken naar onze criteria en deze waar nodig aanscherpen en waar mogelijk uitbreiden. Dat betekent ook zorgen voor meer zichtbaarheid van EerlijkWinkelen, zowel in de straten in de steden als in de (sociale) media. Het betekent ook de samenwerking zoeken met organisaties met een zelfde positieve missie als de onze. We willen meer nog dan nu het geval is zowel consumenten als (web)winkeliers het gevoel geven dat ze bij een groep horen met een positieve instelling, met de wil en de mogelijkheid iets wezenlijks te veranderen in de wereld.

Kortom, we hebben een hoop ambities voor 2020. Plannen die we willen verwezenlijken. En daarbij kunnen we natuurlijk altijd extra hulp gebruiken.

 

 


[i] Voel je vooral aangesproken en stuur ons een bericht ;-)

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van interessante duurzame ontwikkelingen, kortingsacties en ander nieuws.