JE WINKELT BIJ: STADSBAKKERIJ BROODT

Stadsbakkerij Broodt

Smalle Haven 101 | 5611PT | Eindhoven

0402112200 | meel@broodt.nl

www.broodt.nl

Bij Stadsbakkerij Broodt bakken wij heel erg lekker brood. Dat is ons belangrijkste doel. In onze open bakkerij bakken wij op kleinschalige en traditionele manier brood. Dat wil zeggen met biologische ingrediënten, met desem (dus geen gist), meel, water en zeezout. Het meeste werk wordt met de hand uitgevoerd. Het deeg laten we langzaam rijzen tot wel 36 uur, waardoor de smaak zich optimaal kan ontwikkelen. We bakken ons brood in een steenoven. Deze manier van bakken levert het lekkerste brood op. Brood dat je aan vakantie doet denken en waar je niet van af kan blijven. Wij zijn als enige bakker in de regio Eindhoven Skal-gecertificeerd en hebben een duurzaam ondernemen keurmerk. De atmosfeer in de lunchroom is rustig en ontspannen. We hebben heerlijke croissants, gebak, belegde boterhammen, soepen en salades. Alles wordt huisgemaakt. We maken perfecte koffies en thee met ons espresso apparaat. In de zomer hebben we een rustig gelegen terras.
Openingstijden: ma - vr: 08.00 - 19.00; za 08.00 - 17.00 uur

BLOG

Vaderdag 2018. Let love rule

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn. Het is bijna Vaderdag. Zondag 17 juni is het zover. Als we de reclames mogen geloven verdient vader het om deze dag uitgebreid verwend te worden met een eindeloze stroom materiële zaken. We worden net zolang genudged, gespammed en geprikkeld totdat we niet anders weten dan dat onze liefde voor onze vaders slecht uit te drukken is in dure cadeau’s.

Asbak

Nog niet zo lang geleden was het normaal vader te verrassen met een zelfgekleide asbak of een ander oubollige knutsel. Niet meer van deze tijd, zeker die asbak niet. Maar toch had het wel wat, dat zelfgeknutselde en zelfgemaakte misbaksel. Er sprak een soort onhandige liefde uit. En dat laatste, de liefde, dat zou de essentie moeten zijn van Vaderdag. Laat jullie niet verleiden, maar ga zelf aan de slag met maken en bedenken. Verplaats jullie in je vader en bedenk waar hij blij van wordt. En omdat het vast al wat jaartjes geleden is dat jullie hebben geknutseld voor vader geven wij wat voorzetten.

Onze tips:

  • Wees solidair met vader en draag de hele dag een plaksnor, en nee die hoef je niet te kopen, die knip je zelf en plak je vast met een plak bandje of teken je met het oogpotlood van moeder;
  • Breng hem ontbijt op bed met je snor;
  • Snij ‘s avonds zelf de groente schnitzel zodat vader echt vrij heeft;
  • Geef vader een massage;
  • Fluister zacht in z’n oor: dat je ook al die andere dagen van hem houdt;
  • Vraag wat zijn favoriete boek is en lees hem daaruit voor;
  • Maak een tekening voor hem;
  • Geef hem heel veel complimenten; en
  • Vraag of hij nog een mop kan vertellen.

Maak er een memorabele dag van. Lach en knuffel. Maak samen nieuwe herinneringen.

En als die euro’s dan toch in je zak branden, geef ze dan bewust uit. Op onze site en in onze app vinden jullie genoeg winkels die producten verkopen die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu!

P.S. Voor alle lezers die geen vader hebben, heel veel sterkte en liefde gewenst.

Elisa

OVER EERLIJKWINKELEN

EerlijkWinkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Ruim 1700 winkels in meer dan 60 gemeenten zijn te vinden in de handzame EerlijkWinkelen app,en op deze website. Mis je je eigen stad en wil je daar een route opzetten? Mail ons!


Volg ons!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van interessante duurzame ontwikkelingen, eventuele kortingsacties en ander nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief!